Friday, March 27, 2009

~Sungai Gabai~

Mid term break lps..
aku and frenz rancang g sungai gadai..
tuk menghappykan dri and hilangkn stress lps penat blaja..
so,segala yg dirancang berjalan dgn lancar..

seawal 7pg aku bgun tuk kemas brg yg ptt aku bwa..
kteorg diwajibkn berkumpul diperkarangan kolej kul 9.00a.m..
oleh kerana khaty tersekat dlm traffic jam..
then khaty kena pick up aku kat umah lg..
(thanx khaty!!)
so kteorg agak lambat ckit smpai ke kolej..

*berhenti seketika menghilangkan penat*

Kteorg gerak 2buah kete jer..
so,jimat ar duit minyak..
aku,khaty,fendi nek kete aida..
ago,fadhil and asoon nek kete azu..

kteorg smpai lbh krg 10.30a.m..
sesampai jer msing2 excited nk terjun dlm air..
but misi kteorg belum berjaya lg..
coz kena mendaki tangga setinggi 335 ank tangga..
OMG..mampu ker aku daki setinggi tuu..

*Sempat lg mencapap d perhentian yg di sediakn*

msing2 bersemangat nk naek tangga..
yg len sume naek dlu..
aku xlarat nk naek laju2..
khaty la yg teman aku..
thanx khaty coz memahami aku..

lbh krg kul 11.15 aku smpai kat atas..
huhh...penatnye..kpala pun pusing da..
padahal byk perhentian aku berhenti coz penat gler..

so,sesampai jer kat atas..
aku and mmber2 relax jap..
duk mkn breakfast sementara menunggu nadia,isma and siti sampai..

*ketibaan ct yg ditggu2*

sesampai jer dieorg..
ape lg..terjun ar dlm air..
airnye sejuk gler...
happy sesgt msing2..
mane xnye..
xpenah kteorg hang out sesame mcm nie..


setelah penat mandi manda..
dieorg ajak melunjur..
huhh..takutnye..
tp rase tercabar ar..
so aku pun try ar skali..
OMG..mmg best siot..
tp sampai jer bwa aku lemas ler..
pening kpla aku air msuk dlm hidung and tlinga..

*posing before meluncur*

*Jom meluncur beramai2*

serik aku nk trun melunjur lg..huhuhuhu..
stu ari tu kteorg menghabiskan mase dgn mndi manda sepuasnye...
coz nk membalas blik penat lelah mendaki ank tangga..


*barisan kehadiran..hahahahaha*

around 4 kteorg pun menurunkn dri ke bawa tuk tkr bju..
huhh..sejuk dorh..
time smpai bwa tuh bru ar trase kaki menggigil and sakit..
mse kat ats xingat pe..taw nk mndi jer..
sebelum blik meninggalkan gabai..
haruslah mencapap dlu..
so lyn jer photo2 yg aku upload..
daaa~~


~THE END~

3 comments:

PrincessKawaii said...

fisrt of all thumbs up for u teha cz berjaya mendaki tangga kat gabai tu..
so lepas ni teruskan usaha anda mendaki tangga kat kolej pulak..
no more lif anymore lps ni ok??hehehe

and tabik gak kat teha cz berani terima cabaran dorng untuk meluncur tu.sebab apa khaty tabik sebab khaty tak berani buat seperti mana yg teha wt tu..rasa menyesal jugak cz tak try tapi mmg tak berani and tak sanggup.
tkt lms kat bwh tu nnt..heheh

kenagn g gabai ngn korng mmg takkn dilupakn..best sgt2!!
tp tak sangka ade gak yg sentap menyentap time ni kan??hehehe..tetttttt :)

++ Diamond ++ said...

hahahaha..
xde maknenye..
kang lum smpai class da pengsan dlu..

meluncur yg melemaskn..
insaf nk luncur lg...

yup..mmg xleh dlupekn..
taw xpe,de gak yg sentap..
xblh blanye sentap smpai skang..
tttteeeeettttt!!!

MHM said...

ish ish ish... xtau nak komen apa