Thursday, January 29, 2009

~Abah ku belanja makan~

26.01.09 (Isnin malam- CNY holiday), aku n my family dinner kat luar... abah ku belanja mkn sempena kenaikan duit pencen... hehehe... abg aku decide g mkn kat Tom Yam 2020 @ Kg Pandan je... maklumlah, siang tu dah penat g berendam kat sg kemensah, so g tempat yg dekat je... after Maghrib around 8pm, we all b'tolak ke kg pandan... perut pun agak lapar, abah ku belanja plak tu, inilah peluang nk belasah cukup2...hehehe...

(abah yg ku syg - Tn Hj Mohammed Mokhtar... muaahhh!!!)

(appetizer - sate... hehehe)

lps je mkn, mmg rs kekenyangan sgt...portion kat kedai ni agk bsr n harga nya mmg berpatutan... aku rs x larat sgt nk bangun, ni lah padah nya belasah je mkn... hehehe... bkn nya aku sorg je, family aku yg lain pun rs kekenyangan sgt... hehehe... berkat belanja ikhlas dari abah aku la ni.... time kasih abah!!!

(Fuh!! smpi licin tu...siap bungkus lg mknn yg x abis)

***Time kasih abah!! semoga panjang umur n dimurahkan rezeki***

~ THE END ~

~ Berendam di Sg Kemensah ~

itulah xtvt aku b'sama family masa cuti CNY aritu (26.01.09)... yg plg excited, ank2 buah aku yg mmg suke berendam... kul 7.00 pg, dah bgn... :) kitorg b'tolak dlm kul 9.00 pg coz tmpt nya x jauh dr umah aku, dlm half an hour je... ni 1st time we all ke sana, xde sape yg penah pegi... redah jerr!! x la susah nk cari tmpt nya but mula2 konpius gak... jauh masuk ke dalam n t'fikir camne nk mandi coz air nya cetek sgt... then, kitorg trus kan p'jalan lg, rupe2 nya kat dlm ada mcm2 tpt mandi spt teratak angah, isi rimba (ada paintball lg - next time la) n etc... mulanya abah aku survey nk g isi rimba but x sesuai plak dgn motif we all ke sini (nak berendam) coz tpt tu sesuai tuk adventure game... then, we all decide juz berendam kat teratak angah (charge parking RM2 + tapak RM5)... ok la tu... tp, air nye cetek je...


mula2 je msk dlm air, ank buah aku (Lisa - 3 thn) tanya ibu dia soalan cepucemas...
Lisa : Ibu, nape air ni sejuk?? die x ltk air panas ke??
Ibu : (x dpt nk jwb...juz blh gelak je la)
Si Lisa ni, mmg suka mandi air panas, if mandi shower je mesti nk air panas, x kisah la pg ke ptg ke... :)

dh lbh kurg 15 min kitorg berendam, tetiba plak ada ular air (kecik je)... apalagi, msg2 kelam kabut la bgn...eee, takutnye... tp abah aku kata, ular air tu xde apa2... kita takut kat dia skali, 10 kali die takut kat kita....hmmm, ada kebenarannya kata2 tu

as usual if kitorg g picnic, semua sibuk nk berendam...my mom gak lah yg menjalankn tugas2 spt di rumah... my mom goreng nugget + aym goreng + etc... caayaannggg sgt kat mak... biasalah, if dah berendam lama2, mesti lapar kan...mmg my mom memahami perasaan kitorg...hehehe...


aku mmg enjoy sgt2 dpt spend time dgn family cuti2 camni...
bkn senang nk b'kumpul sama2 camni... luv u all


~ THE END ~


Wednesday, January 28, 2009

~ Petua tercekik tulang ~

hari ni aku dinner kat umh je... aku masak ikan kicap (request dr Angah-my bro)... tgh sedap2 mkn, tetiba plak aku tercekik tulang... aduh, potong btul la... trus aku berenti mkn... minum air smpi 2 botol, x ilang gak... aku pun call mak aku, mak aku suruh mkn nasi kepal... angah aku pun ckp camtu, suruh kepal nasi n trus telan (jgn kunyah)... ttg nasi kepal tu, aku penah la dgr tp trus telan tu x tau plak aku...camne nk telan trus tanpa kunyah...??? tp sbb nak baik kan, aku pun try la kepal nasi n trus telan (seksa tu!!)... at last, trus ilang tulang yg t'sangkut tu... hmmm, btul gak petua tu ye... amazing btul!!


p/s : sape tau petua lain if t'cekik tulang, share la... :)

- THE END -

~ Melantak Domino's ~

25.01.09, hari Ahad --- my family dtg from Morib, long weekend kan (CNY), so diorg lepak umah aku coz kitorg plan nk berendam kat sg kemensah... family aku smpi dlm kul 10 pg... my bro pun x bgn tido lg (die ni mmg lmbt bgn tido...jgn maree!!!)... then, tghari kitorg g majlis kahwin, mkn free tu...hikhik.. ptg plak, mengabihkan duit kat JJ (my mom la plg bnyk shopping)...

yg nak jd kisah ttg melantak domino's ni sbnrnya my dad nk blanje dinner mlm tu tp, my uncle plak nk dtg, x jd la mkn luar... so, my mom juz msk kat umah n order la domino's sbg additional dishes... my bro pun call domino's, ambik 2 set promotion Incredible Domino's Meal 1 (2 Regular Pizza's + 1 set BBQ Chickstix + 1 bottle Coca Cola/Sprite) + BBQ Chicken wing

sesampai je domino's delivery kat umah, my uncle pun call x jadi dtg... uarghhh, tensen nya... my mom dah masak nasi + lauk pauk + 2 set domino's + chicken wing... sape nak mkn ni??? tp, itu semua no prob tuk aku...bisa di atur... hehehe... kitorg 1 family pun melantak la domino's tu, maklumlah dah lama x mkn domino's... sedap plak BBQ Chickstix tu!!!

(baca doa dulu sebelum makan)

(my beloved family... muaahhh)

(sempat lagi berposing)

(Aku & Alin - Srikandi 1)

tapi, sape plak nk melantak nasi + lauk pauk yg my mom masak?? aku dah x larat...my bro? die pun dah kekenyangan... my dad n my sis mmg la x larat, ank buah aku pun dah kekenyangan... at last, apa yg my mom msk cuma my mom je yg mkn (tp x abis la) coz my mom x minat sgt fast food... yg lain kekenyangan mkn domino's... thnx to my mom n my sis (Kak Lang) yg blanje domino's... lain kali leh blanje lg...

New promotion from DOMINO's

~ THE END ~

Tuesday, January 27, 2009

~ Di tag oleh Fieyna ~

1. Copy badge "2009 cute's 3blogger award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda ditag).
4. Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah ditag.

1. Done
2. Fieyna --> mond kenal fieyna kat DFC :)
3. *sronok dpt kenal fieyna + dafinites *suka pink colour *sensitif (sometimes) *suka gelak *lahir pd 20th June *x suke kucing (sorrriiii) *suke mkn chocolate (nyummy!!) *suka lontar kan vokal di kotak merah/hijau *suke g shopping (bestnyerr!!) *suka baca novel
4. x nak tag sesape
5. xde tag sesape

++ Thanks FIEYNA for d tag and d award ++

Kiamat akan berlaku pada 2012?

Tadi aku ada baca akhbar Kosmo n aku tertarik dgn artikel nie... juz wanna share dgn u all, mungkin ada kebenarannya... sama2 lah kita fikirkan

NEW YORK - Dunia akan kiamat tiga tahun lagi?

Sebuah akhbar di sini semalam melaporkan berdasarkan kalendar kaum Maya di Amerika Tengah, kod tersembunyi kitab Injil Perjanjian Lama dan teori pergerakan planet, dunia akan berakhir pada 21 Disember 2012.

Tamadun Maya kuno yang pernah wujud kira-kira 200 Tahun Sebelum Masihi memiliki ilmu astronomi yang maju dan mereka berjaya mengesan pergerakan matahari dan planet sejak beberapa ribu tahun lalu.

Menurut kalendar Maya yang berakhir setiap 5,126 tahun, malapetaka besar akan menghancurkan dunia pada 2012 di mana satu zaman baru akan muncul selepas itu.

Pada 21 Disember 2012, Bumi akan berada sebaris dengan pusat Galaksi Bima Sakti buat kali pertama sejak 25,800 tahun menyebabkan polar magnet Bumi berganjak sekali gus mencetuskan gempa bumi, banjir dan letupan gunung berapi.

Seorang rakyat Belgium, Patrick Geryl, 53, mempercayai kalendar Maya itu dan dia bersama-sama 20 yang lain merancang membeli tanah di Afrika sebagai persediaan memulakan tamadun manusia baru selepas kemusnahan Bumi.

"Perkara terbaik seseorang individu itu boleh lakukan berhubung ramalan itu adalah berhenti kerja dan melakukan persediaan," katanya.

GAMBAR fail menunjukkan seorang wanita berjalan dekat runtuhan sebuah
bangunan kaum Maya di Valladolid, selatan Mexico - AP

Selain kalendar Maya, sesetengah pakar astrologi meramalkan pada tarikh itu, planet ke-10 dan terbesar dalam sistem solar, Planet X atau Nibiru, akan berada pada kedudukan terdekat dengan Bumi dan tarikan gravitinya mencetuskan bencana alam besar-besaran di bumi.

Selain dua ramalan tersebut, teori kiamat 2012 diperkuatkan lagi dengan penemuan kod rahsia dalam Kitab Injil Perjanjian Lama pada tahun 1994 oleh sekumpulan penyelidik.

Menurut mereka, Bumi akan dihentam asteroid sehingga menyebabkan kemusnahan besar-besaran. - Agensi

~ THE END ~

Thursday, January 22, 2009

~Ditag Oleh Sakura~


*Award from Sakura DFC*

1. Copy badge "2009 cute's 3blogger award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda ditag).
4. Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah ditag.


10 Fakta/Hobi
*Now,umo ku hampir jejak ke 19 yearsOld
*Student KPTM Cheras
*Stay kat Pandan Jaya with my brother
*Ank bongsu dr 4adik bradik
*My best friend is ain,nad,siti and aida
*Rajin memasak esp masak air..hahahahaha
*Suke g holiday
*Teman setia aku ialah Hp~Mati Kutu klu xde hp beb~
*Suke Gelak
*oohhh yeeee..aku da punya album dafi...hehehehehehe


Tagged
*Khaty
*Ain
*Fieyna
*Capeq
*Sis Lilo

Tuesday, January 20, 2009

Aku Stacy - simply the best -

Juz wanna share dgn u all, performance dr STACY masa mlm AJL 23
++ great showmanship ++


video

~ Congrats Stacy ~

THE END

Monday, January 19, 2009

AJL 23 - Pandangan peribadi ku

Kul 9.00pm @ 18.01.09, aku da dok dpn tv, apalagi tgk ajl la... kat sini aku nk cite skit la pandangan peribadi aku ttg performance mlm tu


1) Bukan Di Sini - SOFAZ
aku enjoy tgk performance diorg, pembukaan yg menarik... feel gak la lagu ni...huhu... fav song my bro :)

2) Lagu Kita - AIZAT
Simple performance from aizat...aku ingatkan backup vocal tu awek yg die nak tackle, rupanya kakak die...haha...anywy, arrangement lagu ni best la...

3) Dusta Berkalang - AIMAN
Aku konpius skit persembahan dr Aiman...mulanya agak menarik, tp bile dah start lagu lain plak jadi nye, cam xde kesinambungan... kostum pun agak pelik..huhu

4) Cuba - FAIZAL TAHIR
Performance yg simple dr Faizal...juz nyanyi ngan guitar... dah agak dah, coz mesti nak focus more on "sampai syurga"

5) Yang Pernah - ESTRANGED
Aku x minat sgt lagu ni compared to "Itu Kamu"... Aku tgk cam susah je Rich nak nyanyi lagu ni but for me, great showmanship from Estranged..very2 slumber...

6) Bila Nak Saksi - SPIDER
1 of my fav band... my bro target lagu ni menang... :) as usual, persembahan yg sempoi dr tam...relax je nyanyi... vocally, mmg sedap...syahdu...laayaaannnn

7) Doa Dalam Lagu - HELIZA & ZAHID
For me, xde yg menarik dlm persembahan diorg... biasa2 je... juz nyanyi n ada penari kat blkg... huhu

8) Sampai Syurga - FAIZAL TAHIR
Mulanya agak pelik, nape mamat ni x tukar baju, juz ikat rambut... rupenya, tukar baju atas pentas...lain dr yg lain...vocal pun best la...he deserve it!! terpaku gak la performance dr faizal... congrats!!

9) Hanya Di Mercu - AYU
lawa la rambut ayu, cam oprah winfrey... dr segi vokal, aku rs die leh wat lbh baik, nervous maybe... dr segi performance, kombinasi yg menarik dgn penari... enjoy gak la

10) Aku Stacy - STACY
Perfromance yg aku tunggu2... lepas habis je Stacy nyanyi...WoW!! aku target Stacy menang best performance but xde rezeki... great showmanship + very high stamina + good vocal... menyanyi sambil menari dgn vocal yg mantap, bkn senang tu... wlpn x menang, million congrats to her!! alamak, terlebih sudah... :)

11) Dingin - ZIANA ZAIN
Pada aku, all out performance dr Ziana... tp vokal Ziana nampak semput nyanyi lagu ni... maybe, excited sgt dgr sorakan gemuruh dari fan die...siap buka kasut lg tu...huhu

12) Kalis Rindu - ELYANA
Ni lagu fav aku tp apsal la x best elyana nyanyi live mlm tu... performance nmpk menarik tp vocally agak hancuss gak la... lg best masa semi final... neeway, lagu ni tetap layan

13) Persoalan Cinta - FARAWAHIDA
Performance yg agak menarik tp cam serabut skit... but, best gak lagu ni, 1st time dgr... antara 3 lagu kategori etnik yg bertanding, layak la Farawahida menang... :)

14) Lagu Untukmu - MEET UNCLE HUSSAIN
Lagu ni memang best... performance pun best gak la but for me, vocal x brape best... maybe disebabkan lagu nya yg rock habis, ok gak la... indie band kan... ++ sempoi + menggegarkan ++

~ THE END ~



Sunday, January 18, 2009

Biskut Ovaltine

Hari Sabtu malam (17.01.09) after kakak aku blk keje, die ajk aku wat biskut ovaltine... aku orait je, maklum la da lama x mkn...lgpun, klu buat time raya, sure x mkn punye coz bnyk pilihan lain... so, time2 camni la masa yg sesuai... huhu...

Projek di mulakan jam 10.00 mlm, tetiba tepung sagu xde... kakak aku suruh g kedai, beli tepung sagu... smpi je kedai, nyonya tu bungkus sagu plak... (aku konfius!!) nyonya tu kata tepung sagu xde, sagu adalah... aku pun call la mak aku, rupenya tepung sagu tu nama lainnya tepung ubi... baru la nyonya tu x konfius... hahaha... nasib baik ada, leh proceed projek mlm tu...


Inilah bancuhan biskut ovaltine tu, nampak sedap x?? hehehe

apalagi, projek di terus kan... seterusnya membentuk biskut ovaltine... cantik x?? :)
ada butterfly + bulan sabit + flower + etc

masa utk membakar... masa ni dah x sabo dah... cepat le siap... nafsu mkn dah bergejolak wlpn dah dinner...huhu... tp yg plg x sabar my bro n my sis la... peace!!!


inilah hasilnya, mengembang plak biskut ni bila di bakar, nampak x cantik tp rasa nya mmg melazatkan... *hingga menjilat jari*


~Jemput makan~


...THE END...

Friday, January 16, 2009

~Register 4 sem 2~

15/01/09
Huhh..ari yg sungguh memenatkn..
nak tau nape penat??
Yelah..seawal jam 7.00 a.m aku bgun tido..
semangat nk g kolej coz nk register 4 sem 2..
Then aku plan ngan mmber aku smpai dlm kul 9.00 a.m..
so,jmpe ar mmber2 aku yg da lame xjmpe..
msing2 busy tanye pointer..
aku pun x ketinggalan gak join tanye pointer dieorg..


Then..kteorg pun beratur yg tuk register..
tetibe mmber aku kate nk PPS 3copy..
huhh..kat tangan aku cume de 1copy jer...
so,msing2 mengeluarkan idea ar mcm ne nk wat..
tetibe idea aku smpai..
aku ajak dieorg g umah aku..
coz kat umah aku de internet and printer..
coz area2 ctu xde CC..
mmber aku yg bernama Zulaiha pun menawarkn dri tuk nek kete die...
yelah..nk menapak ke umah aku yg jauh tu..penat beb!!!..
die menawarkn dri pun sebab die xwat PPS lg..
hampehhh punye budakkk!!

Thanx Azu coz menjimatkan tenaga aku..
so,kteorg meneruskan tujuan asal..
OMG..aku dpt giliran yg ke 332..
lame gler aku kena tggu coz giliran bru smpai 120...
Smbil menunggu tu..
kteorg pun buka ar kedai kopi..
mcm2 cite kuar..mane xnye..
masing2 lame xjmpe,so byk cite yg lum di storykn lg..


Tibe giliran kteorg..mak ai..byk gler step yg kteorg kena wat..
kena g setiap bahagian tuk mintak sign..
Plg bengang kat Jabatan Kewangan ar..
mane xnye..pnjng gler bratur..
1jam lbh aku bratur kat ctu..
bile da smpai kaunter kteorg tanye ar kat cnie nk wat pe..
dieorg kate nk sign and antar borg penangguhan bayarn yuran..
padahal kteorg da antar borg tu..
gler panas ar kat kakak yg suh kteorg g Jabatan Kewangan suh tnjuk slip pembayaran semata2...
then kteorg trus ar g ker bahagian len..
around kul 1.30 kteorg abis register..

pe lg..mse yg terluang ptg tu kteorg g karaoke kat Green Box Sungai Wang..
huhhh..penat gler!!
tp sebab karaoke punye psl..
penat langsung xjadi problem..
hehehehhehehe..
BTW..sory xbyk pic coz busy sgt..


~THE END~



Saturday, January 10, 2009

BiRtHdAy My SiS

Actually, birthday my beloved sis pada 30th Dec but xsempat nak celebrate, so we all decide celebrate on 10th Jan memandangkan semua blk kg... bila semua b'kumpul, rasa sronok sgt... u all enjoy la tgk pic2 kat bwh... :)

(My beloved family)

(Sate - my mom belanja & Pulut - my mom masak)

(My sis & 3 Srikandi cintanya - Muuahhhh)

Aku doakan semoga Kak Yong dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki serta sentiasa bahagia bersama 3 org srikandi cintanya


~THE END~

~ Kisah tragis : Holiday @ KL ~

Hi... ni aku nak cite tntg percutian aku ngan family (kisah tragis sbnrnya)... actually, my aunty bg pakej percutian pd my dad (pakej ni my late uncle yg punya, since my uncle pass away, my aunty bg pd my family)... "time kasih Mak Anjang"...pakej percutian ni adalah share scheme... my late uncle da subscribe since 1989 (aku rasa RM15,000) untuk tempoh 30 thn... every year, ada 7 hari leh booking ke tpt2 tertentu spt dlm pakej... memandangkan pakej utk thn 2007 ada extra lg 5 hari (expired on 10th Jan 09), so we all decide nak bercuti ke melaka tp malangnya dah fully book... yg kosong cuma di Golden City Condominium, KL... apalagi, proceed je la... saje nk try dok hotel tu wlpn dkt ngan umh aku...hahaha... (rugi la klu burn camtu je)... my bro pun book la dr 2nd Jan - 7th Jan...

Hari yg di nanti pun tiba, pd 2nd jan after abg aku blk keje, dia trus check in... then, after Maghrib, aku ngan my family pun ke sana la... start masuk je, tgk parking lot pun dah agk dah x best la condo ni... bila masuk je ke condo, nmpk selesa la but facility x best... tv pun x clear + xde astro... hmm, mmg x best la... at last, my dad decide kita stay 1 nite je kat sini, sok pg blk semula ke umah aku...hahahaha... mmg tragis punye cite...

aku rasa condo ni x best coz kitorg ada pilihan lain yg lbh best kat KL (umah aku laa...)... Maybe, if kitorg bercuti ke tpt lain n condo nye mcm ni, ok kot (sbb xde pilihan, kena stay gak la)... :)


Anyway, enjoy la tgk pic kitorg kat Golden City Condominium... sempat gak bergambar wlpn agk tensen...hehehe...


pagi sok nye, kitorg pun blk semula ke umah aku... sblm smpi umh, singgah breakfast kat kedai mamak untk mengisi perut :)


~ THE END ~

Tuesday, January 6, 2009

~Again Ditag Oleh Khaty~


~Award Dari Princess Kawaii a.k.a Khaty~

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnye (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnye dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupe melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah ditag.


10 fakta/hobi :-)
  • Karaoke
  • On9 satu ari suntuk
  • Buang mase bersiar2 kat shopping complex
  • Tido
  • Tgk wayang
  • Makan
  • Suke g Holiday
  • Tgk Tv
  • Playing PS2
  • I'm a big fan of DFC


Tagged :-)
  1. Ain
  2. Nad
  3. Aini
  4. Fieyna
  5. Eca

Thursday, January 1, 2009

~Hadiah New Year~

ngeee~~~
Erm..terkejut gler aku bgun tido pg td..
OMG..mate aku bengkak..
SAKIT GLER!!!!!!
Time aku bangun dari tido mate ku lansung xleh buka..
Aku belek2 dpn cermin..
akhir nye leh buka..
tapi sakitt...


+Korang tgk jer mate aku belah kanan+ Aiyoo...xboleh buka..

+Nampak xmate aku berair+ sakit sgt!!

+Merahnnye mate aku+

walaupun mate aku sakit..
but aku still leh jalan2 g jusco tau..
just breakfast and jalan2 jer..
xde shopping pape pun..
Nie ar xtiviti aku wat seharian..
xde pape yg menarik pun..


~THE END~

~Happy New Year~

Wahhh..da masuk taun baru ler..
2008 da pun melabuhkan tirainye..
macam2 kenangan suka dan duka yg terjadi pada tahun 2008..
aku amek semua tu sebagai pengalaman hidup..
Hope tahun nie akan lebih baek dr taun sebelumnye..
bercakap plak psl azam..
sume ade azam masing2 kn..
so,aku da sematkan azam baru dlm hati..
xperlu aku bgtau,azam aku hanya aku jer yg tau..
Hope sgt azam baru nie tercapai..!!

erm..pape pun..
Happy New Year!!
Moga azam korang tercapai hendaknnye..


New Year
Comments & Myspace layouts