Sunday, August 16, 2009

:: LENTERA AIDILFITRI PART 2 ::

Ok, dalam Part 1 yang lepas aku dah cite ttg keadaan sebelum rakaman, so entry kali ni aku nak share tentang rakaman & info2 menarik "Lentera Aidilfitri" nie...

INFO MENARIK:

Berlangsung di Studio 1, Astro @ 13.08.09

Akan ditayangkan pada 21.09.09 (Isnin) jam 4.00 ptg di Astro Ria

Pemilihan artis jemputan adalah permintaan dari DCT sendiri iaitu Saiful Apek & Faizal Tahir

Penonton di meja utama terdiri dari family DCT, kenalan rapat, penaja2 dan VIP/VVIP yang dijemput khas

Hanya 30 SZoner yg dijemput untuk menyaksikan rakaman ini... itu pun duduk tepi jer (patutla x perlu pakai baju raya... huhu)... anywy, enjoy!

Antara lagu solo yang dinyanyikan oleh DCT adalah Ku Mahu, Pastikan, Cintamu, Di Taman Teman, Apa Guna Berjanji & Bosanova (suka segmen ni)

Lagu duet bersama FT : Lucky, Medley Mahakarya Cinta & Dialah DiHati - Superb!!

Trio DCT+Apek+FT : Suratan atau Kebetulan

Walaupun rakaman untuk program hari raya, hanya 1 lagu raya evegreen yg di nyanyikan secara trio iaitu Menjelang Hari Raya (Ku mengharap DCT nyanyi lagu wajib hari raya DCT - Sesuci Lebaran tp xde plak dalam senarai lagu...huhu)

Kesemua lagu yang dinyanyikan secara duet & trio bersama artis jemputan dirakamkan sebanyak 2 kali... jeng jeng jeng...

DCT menggayakan 2 persalinan... baju pertama di reka oleh Rizman Ruzaini (suka tgk baju ni especially bila DCT menari)... baju kedua rekaan Lord's Tailor

Selepas je habis rakaman & sesi fotografi, DCT diserbu... Anywy, as usual DCT sgt mesra melayan setiap peminat yang hadir... Thanx Kak CT... muaahhh!!

Lepas jer abis rakaman, ada sesi fotografi DCT bersama FT & Saiful Apek...

Kemudian, apa lagi... abis je sesi fotografi, DCT di serbu oleh SZoner... Let's enjoy da pic!!

Then, DCT di bawa ke press conference... SZoner ttp setia menunggu di luar Conference Room... abis je press conference, DCT diserbu sekali lagi... hehehehe...

Dapatlah juga aku bergambar dengan Kak Ida & Saiful Apek... diorg berdua ni pun sporting sgt2... besh!!

Inilah die SZoner yang bertuah & dapat menyaksikan rakaman program raya nie... Enjoysss sgt2!!

Datang berlindung waktu susah dan senang...
Tumpang berlindung waktu susah dan senang...
Cayalah SitiZoner!!!

:: NAZAM LEBARAN ::

10 comments:

hajarus said...

bestnyer teha ni dapat bergambar ngan ramai artis... tambah2 DCT tu... k.hajar memang minat giler kat tok ti ... time sekolah siap ade wat satu buku tok ti... penuh ngan gambar tok ti ngan cerita2 tentang dier yang k.hajar dapatkan dr majalah....

tp pernah sekali jer dapat bergambar ngan dier, itupun masa perlancaran album dier kat sunway piramid dah lamer dah....

<< s| tED| >> said...

wah!! glemer abeshh yu!!!

ikiqzana said...

wah seronok nyer dpt jmpe CT glamour.. mcm ank patung CT kan..cantik.

lama teha menyepi..mana menghilang...hehehe..

ibu_umairah said...

wow best nya......dapat jumpa ngan dato ct!!!!lawa giler betul laa dia itu........cium pipi tak teha ?

DaKoSue said...

wah bestnyer dpt amek gambo ngan CT akk dah lama mengidam tp x dpt huhu cedihnyer

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{Kak Hajar}

Wah, k.hajar pun salah sorg yg wat khas buku DCT yer... actually, teha suka tgk begitu mesra die menghargai peminat... =)

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{Tedi}

galmor & sensasi giteww!! hehehe

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{Kak Zana}

Yup kak, mmg cantik + sporting btul...

hehehe... xde ilang pun kak, ada je kat sini... =)

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{ibu umairah}

Mmg best sgt2... hehehe... x sempat la kak nak cium pipi, berebut2 time ni... hehehe =)

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{Kak Kash}

Teha pun dah lama nak snap pic berdua but skrg ni br ada kesempatan join event tertutup yg x melibatkan ramai peminat, itupun still berebut2 gak... =)