Wednesday, August 26, 2009

:: DIARI : KL OH KL ::

Kali ni aku nak share xtvt aku & family pada bulan lepas... agak lama cerita ni aku perap... hehehe... Bukanlah cerita apa pun, cuma xtvt aku bersama family di sekitar KL sajer... btw, ttp gak nak share dgn sesapa yg rajin nak baca coretanku ini... Xtvt ni pada 10-12 Julai yg lepas... lamakan?? hehehe

Ptg Jumaat, family aku datang dari Morib & sampai umah Angah dalam kul 7.00pm... As usual la if family aku dtg, mesti ada mknn istimewa yg di bawa untuk makan malam... kali ni Kak Yong masak nasi impit berserta kuah kacang & kuah lontong... yummy!!

10.07.09 @ 10.00pm - Danau Kota, Setapak
Inilah destinasi pertama kami... If family aku dtg KL, mmg kitorg akn ke Danau Kota but slalunya aku, Angah & Kak Lang je yg akn pergi... Malas nak bawa srikandi2 tu, maklumlah ramai org & dah mlm kan, nanti diorg penat plak... but this time, semua pergi termasuklah Abah & Emak... Adalah beberapa barang yg kitorg beli kat sini... Dapatlah beli kasut sukan tuk Alin & beberapa mainan untuk Ira & Lisa...

(For da 1st time, snap gambar @ Danau utk ltk dlm blog...
tu pun curi2 jer... malu plak nak snap... ekekeke)


Balik je dari Danau, kitorg singgah beli burger kat 7E... Maklumlah, penat round Danau, rasa lapar plak... Masa tu dah lbh kurang kul 1 pg... belasah jer makan... huhu...

(Sedang membeli burger, Ira still x tido lagi...
Ira mmg slalu tido lewat)

11.07.09 @ 10.00am - Sogo
Hari Sabtu pagi, lps jer breakfast, kitorg bertolak ke Sogo... Purposely, mmg nak beli baju raya... Persediaan awal coz nanti x yah nak beli2 lg time puasa ni... penat nak sesak2 dgn org ramai... Kat Sogo, juz beli baju2 & kasut untuk Alin, Ira & Lisa jer... masa ni ada mega sales, so apalagi, diorg grab je la apa yg berkenan dihati... then, bawa ke kaunter, ibu or nenek yg akan byr... hehehe

Kemudian, aku & Kak Lang pergi ke Jalan TAR untuk cari tudung... yg lain2 malas nak pegi, lagipun srikandi2 tu dah merengek, lapar katanya... tulah padahnya, xnak sarapan pagi2... Sementara diorg menunggu, Angah bawa diorg makan dulu di McDonald... sekadar isi perut jer... hehehe...

Inilah antara barang2 yg we all beli kat Sogo & Jalan TAR... Kak Lang & emak siap beli beg lagi tu... huhu...


11.07.09 @ 12.00tgh - Jaya Jusco, Maluri

Setelah perut di isi, destinasi seterusnya adalah Jaya Jusco Maluri... Actually, family aku lbh suka shopping kat JJ... katanya lebih bnyk pilihan & harga lebih berpatutan... Kualiti pun not bad... Especially, baju2 untuk srikandi tu amatlah bnyk pilihan di JJ... Masa kitorg shopping ni xde lah ramai org, mmg best sgt membeli belah... x crowded sgt, nak pilih baju, senang... nak g fitting room pun x perlu nak beratur panjang2... =)

Inilah antara pakaian2 yg kitorg borong kat JJ... fuh!! mmg berabis gak lah kat sini... xpekan, skali setahun jer, asalkan puas hati kami semua... huhu...

11.07.09 @ 8.00pm - Restoran Ikan Bakar, Kg Baru
Malamnya plak, my dad ajak makan kat Kedai Ikan Bakar @ Kg Baru... Mulanya Angah lah yg bawa kami sekeluarga makan kat sini... Then, abah suka plak... everytime, abah datang KL, mesti abak ajak makan ikan bakar ni... actually, aku pun suka gak makan kat sini... ikan bakarnya mmg marvellous & pilihan lauk pauk juga sgt bnyk... yummy!!! Makan malam di belanja oleh Emak... thnx emak!! moge2 dimurahkan rezeki sentiasa... Amin!!

11.07.09 @ 10.00pm - Tasik Titiwangsa
Lepas jer perut kenyang, Angah bawa kitorg g jalan2 kat Tasik Titiwangsa... sajer lepak2 kat sana untuk menikmati suasana di malam hari... ramai gak lah yg lepak kat situ... bestnya bersantai bersama family tercintaku... Rasa relax jer dgn tiupan angin sepoi2 bahasa... cheewwaaahhh!! Btw, as usual lah, dimana2 sajer, tetap posing & snap... ;) Let's enjoy da pic...

(Sambil relax2 tu, mmg best pekena ais krim...
yg ni Abah belanja... thnx Abah!!
)

(Amboi sukernya Alin, Ira & Lisa)

(Posing... posing... posing)

Hahaha... gambar2 kat bawah ni mmg klakar... kononnya nak wujudkan unsur2 artistik la but x brape nak jadi pun... huhu...

Anywy, weekend yg sronok bersama family... even dalam KL pun ttp best!!

:: KAU KU SAYANG ::

13 comments:

<< s| tED| >> said...

meriah.. setiap destinasi pasti borong barang2 ek? ekekekekeke...

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

yess... mmg meriah... shopping + makan + relax... i like... =)

hajarus said...

alamak bestnyer Teha dapat jln2 + makan2 + lepak2 + shopping2 ngan family... sedapnyer ikan bakar tu teha...

amboi sakan bershopping... betul tu Taha xperlakan setahun sekali shopping giler2 camtu....

++...piCaSa-mE...++ said...

wah..shopping sakan nmpk??hehe..mst srnk kn dpt kuar ngn fmly??hehehe..
pe2 pn nmpk sgt meriah..(^_^)

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{K.Hajar}

btul btul btul... =) bknnya slalu kan shopping giler2 camtu... hehehe

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{Nisa}

hehehe... mmg sronok dpt luangkan masa beraktiviti dgn family... =) suker sgt2

PrincessKawaii said...

wah teha!!! jalan sakan nmpk..
bestnye. shopping tak hengat dunia la kan..
kat danau lg best dr kat downtown kan?
ms mlm birthday khaty tu 1st time g danau.. pusing2 kat sana sampai kul 4.. gila tul..btl2 overnite.heheh
mmg best.tp yg tak bestnye cari jalan gila punye lama.. asyik terslh jalan je..hehehe

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

yup khaty,danau besar.. mmg lame and penat gak la nk pusing stu danau tu.. xpe,next time pg lg confirm x sesat lg.. hehe

ikiqzana said...

best betul teha dpt berkmpl gan keluarga.. bershopping dan makan2..

saat2 yg indah bersama keluarga...

Shida Radzak said...

teha..dah lama tak bukak blog..akk dah baca teha nyer ntry..ermm teha ni mmg best ar ..suka g layan muzikal,konsert ,.

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{Kak Zana}

Mmg best kan dpt spend time ngan keluarga... sronok sgt2!!

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{Kak Shida}

Lately ni mmg jarang update blog... sem 3 ni bnyk tol assignment & presentation... tu yg jrg nak buka blog if menghadap komputer, if x leka plak dgn blog... hehehe... anywy, kak shida moge sihat sentiasa yer... ;)

Precious said...

Lama tak update. Buzi eh?