Monday, August 24, 2009

:: SESUCI LEBARAN ::

Again... aku nak share xtvt aku menghadiri program raya... Kali ni adalah rakaman Konsert Sesuci Lebaran Dato Siti Nurhaliza pada 20.08.09 (Khamis) di Green Cow Studio, Bandar Sri Damansara... Kali ni seramai 125 SZoner di jemput untuk hadir... Antara artis jemputan adalah Saida, Saerah, Coda, Aizat, Louisa Chong & Mak Lang (Makcik Salmah)...

Konsep program ni ala-ala muzikal drama bermula dari sebelum raya hingga hari raya... Sangat menghiburkan... Kali ni aku ajak kawan2 kolejku untuk join program ni... kitorg bertolak dalam kul 4.30pm lepas jer abis kelas... walaupun awalnya dah survey tempat, tetap gak sesat nak ke sana... hehehe... btw, syukur la jalan pun x jam sgt...

Then, we all tiba around kul 5 lebih... mmg awal sgt we all sampai, maklumlah nak elakkan jam... dah sampai lega skit, x la rushing kan, hilang plak mood nanti... disebabkan awal sampai, kitorg lepak2 dulu kat Restoran Sharifah Bee area2 situ... enjoy da pic!!

Lepas perut pun dah isi, we all pergi Petronas sementara rakaman belum bermula... Selesaikan dan laksanakanlah apa2 yang patut... hehehe... Then, lepas selesai semuanya, kitorg terus menuju ke studio... Sementara menunggu, mesti nak snap gambar... hehehe.... (^_*)

Dalam kul 8.00pm, kami dibenarkan untuk masuk ke dalam studio... wow, mmg meriah... konsep raya yg ditonjolkan pun amat menarik... Tgklah pic2 yg aku sempat snap sepanjang rakaman berlangsung... Dan eksklusif pada rakaman ni, DCT menyanyikan salah satu dari album kerohanian terbaru, Tahajjud Cinta yang akan dipasarkan tidak lama lagi... suka sgt2 lagu tu!!

Lepas jer habis rakaman, as usual DCT diserbu... Kemudian, DCT minta diri untuk naik ke atas sebentar, ada urusan katanya... Aku hanya dapat bergambar dgn Saida & Louisa Chong, diorg berdua ni sgt2 sporting & mesra... Dgn Kak Zyee pun, aku sempat bergambar... suka sgt cara Kak Zyee bekerja, mesra melayan peminat2 yg dtg... da best PA in town!! (",)

Sementara menunggu DCT turun semula, kitorg makanlah KFC yang dibelanja oleh DCT... Thnx Kak CT, moge rezeki DCT bertambah murah!! Dalam waktu menunggu tu, tibe2 Dato' K datang... kitorg agak mesti ada surprise celebration sempena 3rd anniversary mereka... hehehe... then, lbh kurg stengah jam, DCT & DK turun ke bawah, time ni lah aku berpeluang snap gambar dengan DCT & DK... Thnx Kak CT, walaupun penat, tetap mesra melayan kami semua sehinggalah masuk ke dalam kereta yg dipandu oleh DK sendiri

Wow, puas sgt rasanya dapat memeriahkan program tersebut... Untuk crew2 yg bertugas, congrats!! Saksikanlah Konsert Sesuci Lebaran Dato Siti Nurhaliza pada Hari Raya Pertama, jam 9.00 mlm di Muzik Aktif, Segalanya Muzik (Saluran 180 RTM)!!

:: SESUCI LEBARAN ::

6 comments:

<< s| tED| >> said...

wah! meriah jumpa datuk K! ekekekeke

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

ambik berkat!! hahaha ;)

PrincessKawaii said...

agak kejelesan sbb teha dpt bergambr ngn DCT and Dk.. huhuhuh

ikiqzana said...

harus negok.. seronok teha dpt jmpe DCT kan..

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{khaty}

xpe, nanti 1 day, dpt gak khaty bergambar ngan DCT... kite g event2 DCT akan dtg yer... ;)

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{Kak Zana}

Seronok sangat kak... ;)