Saturday, May 9, 2009

~AFMASUK~

Actually, aku update blog nie sambil
menonton konsert ke-9 Akademi Fantasia...
tetiba terlintas nak komen ttg Akademi fantasia...
Secara overall nya, aku sgt2 berpuas hati dgn performance
diorg especially HAFIZ, AKIM & ISMA

Dah syok2 tgk konsert & tiada penyingkiran...
tetiba plak spoil kan mood aku bila di umukan AFMASUK
Pada pendapat aku, x perlu ada AFMASUK coz:

1. Mempermainkan undian pengundi terhadap pelajar
yang sedia ada dalam Akademi Fantasia...
Boleh dikatakan mempersendakan pengundi
pelajar sedia ada yang bertungkus lumus mengundi
dalam konsert2 sebelum ni sehingga hari ini

2. Menunjukkan sikap tidak profesional pengetua & tenaga
pengajar yg x boleh terima realiti...
pandang ke depan la cikgu2 oi... dah keluar 2, keluar je lah...
emosi boleh tp jgnlah buat keputusan mengikut emosi...
(mlm tu, mmg mantap lakonan Tiara)

3. Aku rasa, undian AFMASUK ini adalah dirancang
sejak Aril tersingkir lagi dr Akademi...
then, masa konsert ke-8, dengan penyingkiran Aishah & Claudia
dijadikan alasan untuk ada nya AFMASUK...
Salah 1 alasan yg diberikan adalah 5 org perlu ke final...
kalau begitu syaratnya, x perlu lah singkirkan
2 org masa konsert ke-8...x pun, x yah lah adanya penyingkiran...

4. Merendahkan pelajar yg sedia ada dalam Akademi
coz temuramah bersama tenaga pengajar
atau pengkritik yg sering mengatakan pelajar
pilihan juara (Aril) sudah tersingkir...

5. Bak kata Nabil... Lu pikirlah sendiri....

Aku mmg x setuju adanya AFMASUK nie,
x kisah lah sape2 yg masuk semula...
bijak btul Astro & tenaga produksi AF mempermainkan
pengundi2 & penonton2 AF... errmmmm!!

~THE END~

4 comments:

ikiqzana said...

ala teha.. masa aril kuar tu k zana dh agak dh. ni semua gimik je. bukan AF ni dia org wat camne, sejak dulu sama je..

++ Te-are ++ said...

btul kan kak zana... permainan astro ni sgt bagus, boleh membuat penonton + pengundi beremosi... ;)

MHM said...

wah!!! good points... if wat karangan BM nie sure A++... muahahaha... bagus gak ek idea ko... hahaha

...Te-are... said...

hahahhaha..
tu namenye calon2 tuk jd best student!!!
even wat posting pun,ayat still power..
huhuhuhuhu