Saturday, May 9, 2009

~ Di tag oleh Fairuz Selamat~

1) Nyatakan siapakah yang telah mengetag anda!
FAIRUZ SELAMAT
blogger fren... besides, he's an artist...
also die hard fan Dato' Siti Nurhaliza... ;)

2) Letakkan gambar anda zaman kanak-kanak
yang paling anda suka...Sebanyak yang anda suka,
dan nyatakan umur anda di dalam foto itu

takdelah gambar kanak-kanak dalam komputer...
ini jer gambar masa sekolah yg blh share

pic ni masa tingkatan 3 (tahun 2005)...
di snap ketika menunggu bas nak balik umah
itulah rakan2 sekelasku ~Amal+Gee+Pida~
miss u all so much

Pic nie di snap ketika menghadiri kem di Ulu Yam
pada tahun 2006 (Tingkatan 4)...
kenangan terindah!!

3) Senaraikan 5 kejadian menarik untuk dikongsikan sewaktu anda kecil (kemalangan, perkara memalukan dan sebagainya)

1- aku pernah terjatuh sampai terseliuh sebanyak 2 kali..
huhh..firstly, semase aku darjah 6..
sewaktu aku ingin mengambil air sembahyang tuk solat asar..
and secondly semase aku ngah belatih koir bersama kawan2
aku kat dalam dewan sekolah..
aku jatuh ketika aku nak keluar dr dewan,
aku tersalah langkah and terus tergolek..
agak memalukan ar,but aku still boleh bawa motor
sampai umah walaupun kaki sakit sangat pada ketika tu..

2- aku selalu ditinggalkan oleh driver bas yang
memang xsuke amek kteorg..
untuk sampai ke sekolah aku kena naek bas awam..
so,bile nampak jer budak2 sekolah tahan bas..
automatically driver bas tu xnak berhenti..
klu berhenti pun kerna terpakse..
and selalu ler aku sampai lambat ke sekolah..
hehehehe

3- aku penah kena denda kutip sampah satu sekolah
coz sampai lambat ke sekolah..
malu tahap giler ar mase tu.. semua pandang jer..
naseb budak sekolah kan..hahahaha

4- every friday aku selalu lepaking bersama
kawan2 kat gerai soto..
and that time banyak ler gosip2 yang keluar..
bak kate orang sambil borak sambil rebus ketupat..
rindu time2 kite lepak dulu!! miss u guy!!

5- kalau korang nak tau,mase aku tadika dulu
aku kerap xsiap homework..
and hari2 aku kena marah ngan my mum coz aku xsiap homework..
and aku selalu mengadu xnampak ape
yang cikgu tulis kat papan hitam..
finally, my mum percaye jugak coz de nurse (my mum frenz)
datang tadika and check mate..
rupenye nurse tu cakap aku de masalah mate
iaitu mate hitam aku bujur..
agak pelik kan..but tu la realitinye..
sejak dari tu aku start pakai cermin mata..
now,da 14 tahun aku memakai cermin mata..

4) Apa nama panggilan anda sewaktu kecil...
Ate n Adik

5) Tag 10 kawan blog anda... Pastikan mereka jawab!!!

1- Ady
2- Ain
3- Edrynna
4- Kak Zana
5- Fieyna
6- Khaty
7-Myra
8- Nad
9- Sakura
10- Zafirah

4 comments:

ikiqzana said...

kak zana pun kena tag ker?? huhuhu.. xpe nnti k zana wat demi teha.k. sayang teha muuaahhh...

++ Te-are ++ said...

hehehe...thnx ya... muuaahhh again!!

MHM said...

hahaha...so funny pic ko pakai baju sekolah tue + cermin mata bulat... kahkahkah

...Te-are... said...

hahahhaa..
ala,tu zaman sekolah dlu..
btw,mase dulu2 ko pun pkai cermin mata bulat jugak..huhuhu