Friday, May 29, 2009

~Balik Kampung~

*Menara Condong / Leaning Tower*
di Pekan Teluk Intan


Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh...Hati girang
Ho ho... Balik kampung... Hati girang

Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

Yahoo... malam ni aku & my family akan blk ke kampung nenek ku di Teluk Intan, Perak... dah lama tak balik kampung since hari raya aritu... slalunya, my parents balik kampung aku x ikut coz study... memandangkan skrg cuti semester, aku pun ikut la... syok nyeee, nak balik kampung... jumpa nenek + jln2 kat sawah + suasana yg tenang & nyaman... bestnyaaa... nanti akan ku update xtvt aku di kampung... doakan kami slamat dlm perjalanan pergi & balik ya... ;)

~THE END~

8 comments:

AfrikaenPhunk said...

Love your blog, nice!!

http://rantravebitchmoan.blogspot.com/

...Te-are... said...

thnx ya ;)

PrincessKawaii said...

lorh nak blk kg ke??
lama tak??
akan merindui kamoo dan blog ini T_T.

btw selamat yah..
jaga diri..
nnt update ok :)
i'll be waiting for you..
chewah!jiwang kejap..hehehe

...Te-are... said...

hehe...x lama pun, smpai ari isnin jer... orait, nanti teha update xtvt2 di teluk intan ;)

Mrs[1109] said...

siries??satu kampongla kite!
hait org kampung!haha

...Te-are... said...

ooo, 1 kampung le kiteee... hait org kampung!! ;)

ikiqzana said...

wah seronoknyer balik kpg.. k zana nk ikut. hehehe..
setahun sekali je k zana blk kg, masa raya je..

...Te-are... said...

mmg sronok blk kampung... rasa tenang je, klu blk kg teha suka jln2 kat sawah, tangkap ikan... bessttt!! nak ikot?? joommmm....!!