Friday, July 3, 2009

:: 2 JAM @ LOW YAT ::

Aku pergi ke Low Yat dgn beberapa tujuan tertentu & tidak tentu... Dalam kepala, dah tersenarai beberapa barang yang akan dibeli... As usual la, setibanya di Low Yat, aku & Angah akan round2 dulu, survey apa yg patut, mengumpat sana sini, berdiskusi ttg barang yg nak dicari dan sebagainya... Setelah puas berjalan & survey, barulah kami ke destinasi pilihan... yeah!!

PERTAMA : Mini Notebook
Inilah dia mini notebook yg kami beli untuk Kak Lang... Angah aku mmg dah lama aim untuk memiliki mini notebook nie, katanya smart jer & mudah di bawa kemana sahaja... Then, Kak Lang pula berhasrat untuk memilikinya... Apalagi, Angah aku terus sambar mini notebook ni untuk Kak Lang... Setelah memilikinya & menggodek2 apa yg patut, sememangnya mini notebook ni amatlah comel & boleh tahan la features nya... Angah upgrade RAM ke 2GB, so better skit... ;) I like it too... (^_*)

Seperti biasa, if beli notebook, penjual tu akan bagi gift... Masalahnya gift ke?? padahal die da siap charge da dgn harga notebook tu skali... Siap kata lg tu, if u x nak gift, i potong harga RM30... perlu ke gift ada charge2 sebegitu?? biasalahkan, dulu masa beli aku nye notebook kat PC Fair pun camtu gak... ntah apa2 ntah... hehehe... Gambo atas tu gift yang di beri, ada 7 kesemuanya... kalau di kira balik harga gift tu, cecah gak lah kan RM30... btw, aku layankan gak lah... chitt poodaaahhh!!(^_^)

KEDUA : Backpack for laptop
Ini adalah apa yg aku aim... Dari awal2 masa aku memiliki lappy sendiri, mmg nak beli backpack nie... nampak cam smart jer... setelah menghitung segala duit & bajet, akhirnya aku dpt memiliki backpack ini untuk lappy kesayanganku... pada mulanya, nak grab yg warna pink... but, fikir blk aku nak guna ari2, takut kotor ler plak & 1 more thing, bawa bag pink g kolej, nanti jd perhatian plak... aku kan low profile... {kpd teman2 ku di kolej, sila jgn gelak yer dgn statement ku ini}... ekekeke... so, aku ambik warna brown + pink (bhgn dalam)... backpack ni ada life warranty, tu yg best... (^_*)

KETIGA : Wireless Router
Memandangkan adanya pertambahan laptop, Angah telah decide untuk beli wireless router ni... So, senang lah nak on9... xdelah berebut2 tunggu queue... Kini, aku boleh on9 dimana sahaja... yahoo!! (^_^)

~THE END~

14 comments:

<< s| tED| >> said...

adakah kamu menghadiakan kak lang laptop percuma????

++...piCaSa-mE...++ said...

hmm besh2 kk lang dpt laptop br..hehe..

[:: nisa ::] said...

untg nye k.lang dpt lptop..hee..

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{Tedi}

Bukan teha yg bagi... Angah yg bagi kat Kak Lang... x tau la mimpi apa die... hehehe ;) anywy, nanti Angah akn claim notebook die jugak... ;)

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{Leeya}

Mmg impian die nak beli notebook & bile usha2 die minat plak yg mini... senang skit nak carry katanya... akhirnya, dpt juga... hehehe ;)

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{Nisa}

Ya nisa... k.lang keje kat sekolah but x bsr, so xde dedicated pc tuk dia... tu yg cari notebook, senang nak wat keje... xde nak queue dgn cikgu2 lain... ;)

myzatulHanim said...

hye te-are.
cm lama dh xmsk sini.

anim kl dpt shoppng brg2 laptop mmg heaven lah!
sem lepas rm400 abis kt brg2 laptop je.
ahaha!
duit ptptn plak 2.
ahaha :)

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

hye anim... yalah, lama x nmpk... hehehe ;)

teha pon suka beli aksesori laptop, suka tambah sana sini... kdg2 yg x patut pun ttp nak beli... nafsu tu... hehehe... samalah kita ;)

Khas Lysha said...

lawa la bag lappy tu.. baper regenyer???

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{K.Khas}

rege bag tu RM2++... then, after disc RM185 but aritu ada member blogger [K.Zana] bgtau die beli RM175... ;)

Precious said...

Salam .. jom ler amik award kat blog kite. Tempek kat sini kalu suker yer. Kalu x mo, tak per gak!

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{Precious}

Salam... ok, nanti te-are ambik, mesti suka dpt award... hehehe (^_*)

Diyashariza said...

hahaaa
xleh bla statment ko..
low profile ekk??
hakhakkk

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

hahaha... rakan kolej ku terchayunk menggelakkan statement ku... hehehehe... 100% me ok... low profile... ekekeke ;)