Sunday, June 14, 2009

:: JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK ::

Aku dah pergi menonton filem Jangan Pandang Belakang Congkak {JPBC} bersama kawan2 ku di TGV Jaya Jusco, Bukit Tinggi... Genre filem ini adalah seram komedi...

Secara overall {pandangan peribadiku}, dari segi konsep & jalan cerita agak biasa... walaubagaimanapun, unsur2 lawak yang ditonjolkan amat menghiburkan... filem nie amat sesuai untuk ditonton bersama family coz ianya agak ringan & bleh release tension... dari segi lakonan plak, 3 pelakon utama {Mazlan Pet Pet (Punai), Shaiheizy Sam (Johan) & Cat Farish (Asmat)} memang sempoi & lawak gilerzz... aku asyik tergelak je sepanjang menonton filem nie...

Btw, kalau nak di fikirkan, mmg x logik lah watak2 dlm cite nie but filem komedi kan... kalau skema je, xdelah lawak nya... salah 1 scene yg lawak bile toyol naik motor merempit, lagi 1 time bomoh (azlee) nak kluarkan jin dlm badan Asmat (Cat Farish), sempat lagi jwb hp tue... hehehe...

So, kepada sesiapa yg suka menonton filem genre seram komedi, filem JPBC nie bleh lah di consider utk di tonton... (^_*)

~THE END~

7 comments:

dir&fara said...

dah tengok eh.. baru nak ajak te-are gi tengok.. xpela.. lenkali je la.. hehe

...Te-are... said...

eleh, xckp awal2... if x, leh mintak tokey kedai blanje... maklumlah, cuti2 sekolah nie, maassyuuukkk... jimat duit ku... hehehe

PrincessKawaii said...

best ke cte ni??
khaty tak berpeluang lg nak tgk movie cuti ni..
takpe2 akn ditgk nnt..heheeh

PrincessKawaii said...

btw kat jusco bkt tinggi ada wyg er??
bestnye..
npe jusco maluri takde??
tak best tul..
ssh dak2 kptm nak g tgk movie..
heheheh

ikiqzana said...

ramai org ckp cite ni best dan kelakar.. nnti k zana nk negok la..

...Te-are... said...

{khaty}

agak klako la cite nie... best gak!!

yup, kat jusco bkt tinggi ada wayang ~tgv~... itulah pasal kat maluri xde wayang pon, padahal HQ tue... klu x, senang dak kptm kan...ekekeke

...Te-are... said...

{kak zana}

boleh lah k.zana bw sara & iqbal... mesti diorg suka... teha asyik ketawa je tgk cite nie, lg2 tgk dgn member yg suka gelak beso... hehehe