Wednesday, June 24, 2009

:: SEGALANYA TERUNGKAI ::

Hari ini dengan rasa yg agak berdebar2, aku terus menuju ke lappy ku untuk mengetahui apa hasil yang aku terima setelah bekerja keras dalam semester 2 yang lepas... aku terus jer masuk ke CMS student & trus check result aku... Alhamdulillah, aku clear semua paper untuk semester 2... Tapi, dalam CMS student hanya grade utk setiap subjek sahaja yang ditunjukkan, GPA & CGPA masih belum ditunjukkan... Then, bila aku kira agak kecewa bila GPA aku turun tuk semester 2 & seterusnya effect my CGPA... {actually, dalam kepala dah terfikir camnelah nak bagitau Angah, sure die marah}

Grade yg paling rendah aku dpt adalah paper Computer Structure & Organisation (CS)... Ya, mmg aku dah agak, CS akan effect result aku semester 2 nie... Yang paling menyedihkan aku, majoriti member2 kelas aku dpt grade rendah dlm subjek CS nie... Top2 student dlm my class pun turun GPA disebabkan subjek CS... Ada beberapa faktor yg menyebabkan my classmate dpt grade rendah dlm CS, x perlulah aku nak reveal kan di sini... Aku rasa masa final, aku dah pulun abis2 subjek nie... Satu kemusykilan di sini, carrymark class aku x di disclose... So, we all x tau brape yg kitorg dapat... anyway, mungkin hanya ini rezeki yang ditentukan olehNya untuk aku & my classmate... Bak kata Aie, apa yang kita dapat adalah apa yang kita telah lakukan... btul gak kata2 tu...

Apapun, aku kena bersyukur dgn result tersebut... lagi lah kecewa kawan2 aku yang kena repeat paper kan... Ok guyz, make sure next semester kita akan sama2 naikkan CGPA... kena work harder next semester... chaiyo chaiyo... btw, harap2 aku akan dpt stay ngan classmate yg sama untuk semester 3... (^_*)

~THE END~

10 comments:

shidaradzak said...

te-are..finally kerisauan tuh berakhir..even kurang ok,but still takyah repeat paper kan..ermm akk baru join te-are so leh citer sikit skrg blaja mana??sem baper??balas kat komen akk nnti erk...tq..lebiu..

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{kak shida}

ye kak, kena syukur ngan apa yg dpt kan... anywy, skrg ni te-are study kat kptm cheras, course business IT... lg 2 minggu, register tuk semester 3... lebiu too!!

AiE bAhRi said...

Te-are,
all d best untuk next sem.takpe, ni baru sem dua kan, bayak lagi sem yang boleh pulun lagi.

yang penting bersyukur sbb dengan syukur Allah akan tambah rezeki dan peluang kita.

++...piCaSa-mE...++ said...

salam..hye all da best k utk next sem n yg seterusnye..chaiyok2 te-are..

PrincessKawaii said...

redha je la dgn pe yg kita dpt kan teha..
tp agk kecewa dgn pn hasniah td kan?
ish. tp shasha lagi kecian.
ambil ni sbg pengajaran tuk kita semua.
next sem kita strugle btl2.
hope pointer kita akan naik sem 3 nnt.
amin :)

<< s| tED| >> said...

alhamdulillah.. lulus semua kan..?

cuba yang terbaik dalam next semester! :D

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{aie}

btul2 akan ku pulun semester2 yg akan datang... anywy, thnx 4 da wish!!

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{leeya}

thnx leeya... chaiyok2 ;)

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{khaty}

tu lah kan... pn hasniah tu wat sambil lewa je kan... kecewa sgt2... btw, benda dah happen, nak wat camne... redha je la... mungkin ada hikmah kan... kita pulun abis2 tuk semester akn dtg... ;)

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

{tedi}

yup, lulus semua...Alhamdulillah... thnx ya ;)